Konijnen zijn een ware plaag in Amsterdam


LOL AF VAN TUINIEREN DOOR KONIJNEN.

Konijnen in het Westerpark. Hier in het perkje tegenover het Park-Hotel. © Het Parool/Klaas Fopma
Het Westerpark kampt met een konijnenplaag. De knaagdieren richten schade aan op begraafplaatsen, sportvelden en schooltuinen. Er iets tegen doen is lastig.
Als je tuin of schooltuintje constant leeg geroofd word door konijnen dan gaat de lol voor
tuinieren er wel gauw af.
Volgens een artikel in Het Parool is het een ware plaag aan het worden ;

De schooltuintjes in het Westerpark liggen er treurig bij. Peperplantjes waar niets van over is, uitgegraven dahliabollen, aangevreten radijsjes, geen van de vijfhonderd netjes aangeharkte perceeltjes is gespaard gebleven.

René Roelofs, educatief medewerker van het complex, zoekt elke week nieuwe manieren om de hardwerkende kinderen van groep zes voor te bereiden op de ravage die ze zullen aantreffen als ze hun bloemen en groenten weer willen verzorgen. ‘Soms begin ik zelf te huilen als de kinderen binnenkomen. ‘Jongens, wat me nu toch gebeurd is!’ schreeuw ik dan. Ze vinden me dan zo zielig dat ze zelf vergeten te huilen.’

De grote boosdoeners zijn konijnen. Dertig zijn er laatst op het kleine tuinencomplex geteld. Al maanden houden ze huis op de veldjes, waar kinderen van 25 scholen een jaar leren hoe ze moeten tuinieren.

Het schooltuinenveld is niet de enige plaats die wordt geteisterd door de knaagdieren. Op en rondom het Westerpark wemelt het van de konijnen. Op de in de buurt gelegen volkstuincomplexen vreten zij de planten op en op de velden van SDZ op de Transformatorweg ruïneren ze het gras door er gangen en kuilen te graven.

Ook op begraafplaats Sint Barbara houden de konijnen huis. ‘Het is een ramp; er zitten hier wel honderd konijnen,’ zegt beheerder Annie Degenkamp.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s