Greenery Throughout the Space in Singapore Bungalow.

On a roadside corner plot within an established bungalow area in Singapore, sits an attractive dwelling named the Sun House, designed by Guz Architects.

A planted roof
A planted roof

Described by the architects as relatively compact–despite what appears as sprawling proportions–the buildings L-shaped layout was pushed to the rear of the site to make the most of the space, allowing the creation of a private courtyard that feels open despite the densely constructed surroundings.

The Roof Garden
The Roof Garden

Ponds and a pool were developed to provide beautiful focal points and a cool, serene atmosphere. Tiny islands on which trees float litter the sun-drenched courtyard, helping to build levels of greenery throughout the space.

source

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s