Boomvriendelijke aanbouw bij huis uit 1830 in Londen.

6a1De aanbouw van dit huis uit 1830 in Londen bevat een extra slaapkamer op de begane grond en een badkamer. Het ontwerp van 6a Architects  heeft zich aangepast aan het landschap  en is zeer boom-vriendelijk, een uitsparing zorgt ervoor dat de bestaande boom kan blijven en zijn de gevels bekleed met hergebruikt hout. De gang van de aanbouw loopt parallel aan die van de bestaande woning en loopt iets af in hoogte richting de tuin, dit om een goede toegankelijkheid te krijgen voor de vrouw des huizes die afhankelijk is van het gebruik van een rolstoel.6a2

The extension provides  a new ground-floor bedroom and bathroom for the London house, which is an amalgamation of two cottages constructed in the 1830s. London studio 6a Architects has extended the home of architecture critic Rowan Moore and his family by adding a timber structure that curves around a tree. A ramped corridor runs parallel to the existing house, negotiating a gentle change in level and allowing access for the mother of the family, who uses a wheelchair.6a3

Bron/source; Dezeen. Read more/lees meer.

6a4

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s