Handen af van Rosa Spier Huis (en tuin)!!

Het Rosa Spier Huis in Laren staat op de nominatie om gesloopt te worden. Het tehuis voor oudere kunstenaars en daarmee de tuin die ontworpen werd door Mien Ruys dreigen daarbij verloren te gaan.

rosa 1

Erfgoedvereniging Heemschut en de Nederlandse Tuinenstichting tekenen beroep aan tegen vaststelling ontwerp-bestemmingsplan Laren-West.

Heemschut en de Tuinenstichting tekenen beroep aan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het op 26 juni 2013 door de gemeenteraad van Laren gewijzigd vastgestelde ontwerp-bestemmingsplan Laren-West.

Laren-RosaSpier-huisBielzen

Dit bestemmingsplan maakt de verhuizing en nieuwbouw van het Rosa Spierhuis juridisch-planologisch mogelijk, terwijl het monumentale Rosa Spierhuis uit 1967 met tuin van Mien Ruys gesloopt kan worden ten behoeve van de bouw van 6-8 luxe villa’s. Dit zou nationaal en internationaal een enorm verlies zijn, vinden beide organisaties.

In dit artikel op TUINENSTRUINEN kunt U lezen hoe Mien Ruys omging met enkele aanpassingen in haar tuinontwerp van destijds. Het artikel komt uit het boek van journalist/schrijver Kurt van Es; Rosa Spier Huis – Een leven lang kunst.

Hier leest u het artikel van de Nederlandse Tuinenstichting.

Laren-RosaSpier-huisOntwerp-M.Ruys-1967

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s